CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından gündeme gelen 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi tartışması için "Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor, adımg ibi biliyorum. Eğer onu ortaya çıkarıp görevine son vermezse rüşvet çarkının bir parçasıdır" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında, Sedat Peker'in iddialarının ardından gündeme gelen 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçi tartışmasına ilişkin de konuştu. AKP'li ve MHP'li seçmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Siz her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi, kul hakkı yiyen, bu edepsiz adamı, bu sahtekar adamı hiç merak etmiyor musunuz" diye sordu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet gittiğini ben biliyorum" açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanı diyorsa ki 'Burada rüşvet var', bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur ya. Devletin namusunu yerle yeksan ettiniz" değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"DEVLETTEKİ ÇÜRÜMEYE VE KİRLENMEYE BAKIN"

"Bir ülkenin İçişleri Bakanı, çıkar televizyonlara der ki ’Bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet gittiğini ben biliyorum’. Ben söylemiyorum, siz de söylemiyorsunuz, 600 milletvekili de söylemiyor. Söyleyen ülkenin İçişleri Bakanı. AK Parti'li ve MHP’li kardeşlerime seslenmek isterim; siz her ay 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiyi, kul hakkı yiyen, bu edepsiz adamı, bu sahtekar adamı hiç merak etmiyor musunuz? Rüşvet alan belli, veren belli ama beyefendi ‘Ben elçiyim’ diyor. Kimin elçisisin? elçiye zeval olmaz 'Ben parayı aldım, ama başka yere verdim'. Kim o? Rüşveti ortaya çıkarmak devletin namusudur. İçişleri Bakanı diyorsa ki 'Burada rüşvet var', bunu ortaya çıkarmak devletin namusudur ya. Devletin namusunu yerle yeksan ettiniz. Erdoğan hiç sormuyor bu soruyu. Niye sormuyorsun kardeşim? Sen atadın. Atadığın adamı çağır sor kim bu sahtekar adam? Sonra bazı açıklamalar geldi ‘Her ay değil efendim çok daha büyük paralar veriyoruz’ diye. Şu devletteki çürümeye ve kirlenmeye bakın. Erdoğan rüşveti alanı çok iyi biliyor, adımg ibi biliyorum. Eğer onu ortaya çıkarıp görevine son vermezse rüşvet çarkının bir parçasıdır."