CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da esnafın derdini dinledi. Pastaneci kadın, fırına giren yurttaşların bakıp gittiğini söyleyerek, “35 liradan baklavanın kilosunu, 1,5 liradan simidi satıyorum. Ama bu 1,5 liraya filan çok diyen insanlarımız var” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programına esnaf ziyaretiyle devam etti. Ahmetli ilçesinde esnafın derdini dinleyen Kılıçdaroğlu, CHP Ahmetli İlçe Binası’nın açılışını da yaptı. Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“BENİM DOSTUM MALI GÖTÜRENLER DEĞİLDİR”

“Bu ülkenin adalete ihtiyacı var. Ülkede sanayicinin çiftçinin kazanmaya ihtiyacı var. Bu ülkede eti nohudu dışarıdan alıyorsak, çiftçinin desteğe ihtiyacı var. Size sözüm söz bu ülkede herkesin işinin gücünün olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Hizmet etme aracıdır.... Dostlarımızla yapacağız deyince ‘Kim sizin dostlarınız’... Benim dostum esnaf, çifti, benim dostum alın teriyle evine ekmek götürenler. Benim dostum malı götürenler değildir.”

Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği esnaflar ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Pastaneci kadın, pandemiden dolayı iş yapamadıklarını söyleyerek, “Çok sıkıntılı dönemdeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin. Borçla, öyle yapa böyle yapa geçimimizi sağlıyoruz. Bir ton borç batağına giriyoruz. Bir açıyorlar, bir kapatıyorlar. Mutasyona uğradı diyorlar” dedi. Esnaf kadın, pastaneye gelip ürünlere bakıp giden olduğunu vurgulayarak, “Bakıp da geri dönen çok oluyor. 35 liradan baklavanın kilosunu, 1,5 liradan simidi satıyorum. Ama bu 1,5 liraya filan çok diyen insanlarımız var” diye ekledi.

“EMEKLİYİM CEBİMDE 100 TL VAR”

Pastaneci erkek esnaf ise emekli olduğunu ancak verilen maaşın yetmediğini vurgulayarak, cebindeki 100 lirayı gösterdi. Esnaf, “Ayın kaçı bugün, emekliyim 100 lira param var cebimde. Geçinemiyoruz, çok zor durumdayız” dedi.

Tekstil ürünleri satan esnaf kadın, 50 lira olarak söylediği ürünü alamayan yurttaşlar olduğunu kaydederek, “50 liraya alacak gücü olan insanlarımız yok. 20-30 lira söyleyen insanlarımız var. Küçük yerde geçim zor, büyük yerde nasıl düşünmek istemiyorum” dedi. Esnaf erkek ise ürünlerinin elinde kaldığını vurgulayarak, “Pandemiden dolayı iş yok. Bu yıl aldığım mal hiç satılmadı. Ben bu malı bitiriyordum. En azından 30 bin liralık takım elbise almıştım. Hepsi elimde çakıldı. Dükkan kendimin olmasa masrafımı karşılayamam” diye konuştu.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1. VİDEO: Kılıçdaroğlu'nun Ahmetli İlçe Binası Açılış konuşması

2. VİDEO: Esnaf soru cevap