Daha önce  KPSS'deki sözlü mülakatlarla ilgili MEB'e giden Kılıçdaroğlu içeri alınmamış kapıya kilit vurulmuştu. Enflasyonu sormak için gittiği TÜİK de kapılarını Kılıçdaroğlu'na açmamıştı.

Kılıçdaroğlu Et ve Süt Kurumu önünde açıklamada bulundu...

"Daha önce TÜİK’e gitmiştim, emeklilerin memurun hakkını savunmak için. TÜİK istedikleri düşürerek haklarını yemişti. Sözlü sınavda hakları yenen gençlerin uğradığı haksızlığı sormak için MRB'na gitmiştim. Sözlü sınavda elenmişti torpilleri olmadığı için. Burda bulunmamın sebebi kadınların haklarını savunmak. Beslenme bir haktır. Bu hakkı sağlayacak olan sosyal  devlettir. Bu çok önemli bir konudur. Tarım bakanı 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok' dedi. Dünyadan haberi yok. İzin verirseniz Türkiye'de yaşanan derin yoksulluğu araştıran  Hacer Foggo burada. Sözü ona veriyorum."

Dünya Yoksullukla Mücadele Günü'nü Derin Yoksulluk Ağı Yöneticisi CHP Hacer Foggo'nun açıklamları şöyle;

"Çocuklar yetersiz besleniyor. Yüzde 65 çocukların kansız olduğu ortaya çıktı. Bu kronik açlık demek.Bir vatandaş en son eti geçen kurban bayramında yediğini söyledi. Çocukların yüzde 70'i bodur. Bu yetersiz beslenmeden oluyor. Türkiye'de yoksulluk var. Açlıkla mücadele ediliyor. Her evde kronik bir hastalık var. 7 yaşındaki çocuk 4 yaşında görülüyor. Medyada çok fazla bilir kişi çıkıyor. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin die buradayım."

Kılıçdaroğlu sözü aldı. Açıklamalarından önemli kısımlar şöyle;

SARAY'A AÇIK ÇAĞRI
-Acar hanım açıklamalar yaptı. Bu siyasi bir açıklama değil. Saygın bir isim. Derin yoksulluk manzaralarıyla karşılaşıldığında yaşananları o da biliyor ben de. Saray'a açık bir çağrı yapıyorum. 5'li çeteye verdiklerinin binde birini verse hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Dana ve süt sıkıntısı başlayacak. Çiftçinin nefesindeki balyozun artık inmesi gerek.

-Kutu sütü 15 liradan alıyorsunuz. 1 kilo kıyma 100 lira. Saray bunu ne kadar duyar bilmiyorum. Çağrı bu ülkenin insanlarının refahı için. Türkiye'deki siyaset kurumunun halkın gözünde saygı duyulması için. Çocuklar yatağa aç giriyorsa bu ülkenin itibarını da zedeler.

-Et ve Süt Kurumu'nu peşkeş çekerseniz çocuklar yatağa aç girer. 5'li çeteye sağladığınız imkanların binde birini ailelere sağlarsanız çocuklar yatağa aç girmez.

-Randevu almaya çalıştım vermediler.

-Bakan siyaseti bilmiyor, otobüse binmeyen ekonomiyi bilmez.

-Çiftçinin Saray hükümetinden 211 milyar lira alacağı var. Bu para gaspedilmiştir. (Sözcü)

GÜNDEM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ