CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu görevi bırakmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, "Bütün öğretim üyeleri ve öğrenciler senin atanmana karşı. Bugüne kadar bir yardımcı dahi bulamadın. İzzetüikbal ile bab-ı hükümetten çekilmek kadar güzel bir şey yoktur" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, atamanın geleneklere uygun bir atama olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Atandınız, aradan uzun zaman geçti. Bütün öğretim üyeleri ve öğrenciler senin atanmana karşı. Doğru bir atama değil, geleneklere uygun bir atama değil. Bilim insanları bir makama oturdukları zaman bilim adamı olmaz. Makam, insanı bilim insanı yapmaz. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Üniversiteler bilgi üretir. Bugüne kadar bir yardımcı dahi bulamadın. Kavgaya gerek yok, ‘Ben bu görevi bırakıyorum’. Görevi bıraktığınız zaman bilgiye ve bilime olan saygınız artacaktır. Herkes sizi böyle anacaktır.

'Çekildik izzetüikbal ile bab-ı hükûmetten' demişler. İzzetüikbal ile bab-ı hükümetten çekilmek kadar güzel bir şey yoktur. İzzetini ve ikbalini koruyorsun. O nedenle kendisine de böyle bir tavsiyem var."