İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) önceki yönetim tarafından 2017 yılında yapımı durdurulan 9,7 km’lik Kirazlı-Halkalı Metrosu’nda çalışmaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bir törenle yeniden başlayacak.

27 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davetlisi olarak törene katılacak Kılıçdaroğlu, Hadımköy’de inşaatı bitmek üzere olan Halk Ekmek fabrikasında da incelemelerde bulunacak.

FİNANSAL ÖDENEK BULUNAMADIĞI İÇİN DURMUŞTU

Kirazlı – Halkalı Metrosu çalışmaları için, 14 Nisan 2017'de sözleşme imzalanmış ve 28 Nisan 2017'de yer teslimi yapılmıştı. Fiziki saha ilerlemesi yüzde 4 seviyesindeyken Mevlüt Uysal’ın Başkanlığı döneminde 29 Aralık 2017 tarihli yazı ile işin fesih ve tasfiyesi talimatı verilerek çalışmalar durdu. 2018 başında işlerin yeniden başlatılmasına dair talimat verilmiş olsa da gerekli finans ve ödeneğin bulunamaması ve o tarihe kadar yapılan hiçbir imalatın ödemesi yapılmaması nedeniyle yapım işleri yeniden başlatılamamış ve 2018 başı itibariyle tamamen durmuştu. Kirazlı-Halkalı Metro hattının 9 istasyondan oluşan toplam uzunluğu 9,70 km. Kasım 2020’de Eurobond tahvili ile bu proje için sağlanan kaynakla 12 Şubat 2021 tarihinde resmi olarak yapım işleri yeniden başlatılmıştı. Hattın ilk etapta, 3,5 km uzunluğunda, Kirazlı – Mimar Sinan istasyonları arasında çalışmalara yoğunlaşarak bu kesiminin 2023 yılında açılması hedefleniyor.