CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası rezervleri üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Sen ve damadın el ele verdiniz, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını, Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz. Sorumlusu sensin" dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yönelttiği beş soruya yanıt istedi.  

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "128 milyar doları kime sattın, kimlere sattın?" diye sordu. kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"BU SATIŞ HANGİ TARİHTE, HANGİ YÖNTEMLE YAPILDI"

"128 milyar dolar. Küçük bir rakam olsa üzerinde durmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Soru şu: 128 milyar doları kime sattın? Kimlere sattın? MB'nin internet sitesinde var. Her yıl para ve kur politikası ile ilgili açıklama yapıyorlar. Merkez Bankası yetkiliyse MB böyle bir karar aldı mı almadı mı? Erdoğan'a 5 tane soru soruyorum. Tüyü bitmemiş yetim, aylardır iş yapamayan esnaf, çiftçi adına soruyorum.

1- 128 milyar doların satışı hangi yöntemle yapıldı? 2- Bu satış hangi tarihlerde yapıldı? 3- Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı? 4- Bu ticaretin alıcıları kimlerdir? 5- Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var?

"SEN VE DAMADIN EL ELE VERDİNİZ"

Sen ve damadın el ele verdiniz Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz! Sorumlusu sensin. Bahçeli’ye de çağrı yapıyorum. 128 milyar doların nereye gittiğinin araştırılmasını istemiyor. Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu? Asıl soru şu: Bu 128 milyar dolarla ne yapılabilirdi? MB'nin kasasında siz bunu gözden çıkardınız. Bir avuç tefeciye mi 80 milyon'a mı? 128 milyar dolar yurt dışına gitmek isteyen yabancılara verilen paradır. Haftaya, bir avuç tefeciye yüzde 90 kazançla büyük avantajlar kazandırdıklarını anlatacağım."