Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği üyesi hayvancılar 5 gündür Başkent Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi önünde traktörleri ile sürdürdükleri eylemlerini, 30 Haziran'a kadar durdurdu. Karar Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşmeleri sonrası 7 maddelik taleplerinin karşılanacağı sözüne karşılık alındı. Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları, “önümüzdeki cuma gününe kadar bir çözüm bulunmazsa yine biz basına bu konuda bilgi vereceğiz. 30 Haziran’ı bekleyecek değiliz. Ama bu süre içerisinde çözüm bulunmazsa eylemimiz masadadır. Eylem yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin sektördeki yaşanan sıkıntılar nedeniyle geçtiğimiz pazartesi günü başlattığı eylem, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Birlik arasında yapılan görüşme ile sona erdi. Hayvancılar, 5’inci günde Cumhuriyet Meclisi önüne eylem için getirdikleri araçlarını çekti.

Hayvancılar adına yerine getirilmesi için öne sürdüğü 7 maddelik taleplerinin karşılanması için traktör ve bazı tarım araçları ile Cumhuriyet Meclisi Önüne gelerek 5 gündür taleplerinin karşılanması için eylemdeydi.

NAİMOĞULLARI: “BİR HAFTA SONRA NELER YAPILDIĞINI BASIN İLE PAYLAŞACAĞIZ”

Görüşme sonrası Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Bakan Çavuşoğlu’nun pazartesiden itibaren sorunları çözeceğine söz verdiğini belirterek, “Bugün için tek olumlu taraf süt paritesinin açıklanacağı ve ortada olacağı ve orta ölçekli işletmelerinde bu konuda destekleneceği ifade edildi” dedi. Naimoğlulları şunları söyledi:

“Bugün dolar 8.7’ye çıktı nereye gideceği belli değil. Bu fiyatların daha da yükseleceği aşikar. Biz mağduriyet yaşatmak için gelmedik hak aramak için geldik. Bu noktada da taleplerimizi ortaya koymak için geldik. Ve yaşanan sıkıntı bu boyutlara geldi. Görüştüğümüz taleplerle ilgili durumu sizlerde biliyorsunuz. Şu anda araçları kaldıracağız. Pazartesi günü görüşmeler başlayacaktır. Cumaya kadar bir sonuç bulunmazsa yine biz basına bu konuda bilgi vereceğiz. 30 haziranı bekleyecek değiliz Sayın Bakan diyor ki ‘30 Haziran’a kadar bir sonuç çıkmazsa biz buradayız biz teminatız. Bu konuda kesinlikle bir sonuç çıkacaktır’ diyor. Ama biz bir hafta sonra ne çıktığını ne çıkmadığını bir hafta sonra basın ile paylaşacağız. Böyle 30 Haziran’a kadar bekleyecek halimiz de yoktur.”