Haber: ÖZGÜR EREN YILMAZ - Kamera: AŞKIN ÖZDEMİR

CHP heyeti Konya’da esnafı ziyaret etti. Evinin önünde tezgah açıp meyve satarak geçinmeye çalışan bir vatandaş, sıkıntılarını, “1 milyar 100 lira kira ödüyorum. 400 bin lira doğalgaz ödüyorum. 180 bin lira elektrik parası ödüyorum. 100 bin lira su parası ödüyorum. Şununla geçinilir mi? Bu da çalıştırılırsa, yaptırılırsa” sözleriyle dile getirdi.

CHP Ekonomi Masası heyeti, Konya’da esnafın sorunlarını dinledi. Konya Meram’da çarşı esnafı, CHP heyetine derdini anlattı.

"BUNLA GEÇİNİLİR Mİ? O DA YAPTIRIRLARSA"

Evinin önünde tezgah açıp meyve satarak geçinmeye çalışan bir vatandaş, şunları söyledi:

“Bu, (Konya) Ereğli’nin elması. Bununla geçiniyoruz. Şu yukarıda, beşinci katta oturuyorum ben. 1 milyar 100 lira kira ödüyorum. 400 bin lira doğalgaz ödüyorum. 180 bin lira elektrik parası ödüyorum. 100 bin lira su parası ödüyorum. Şununla geçinilir mi? Bu da çalıştırılırsa, yaptırılırsa.”

Eşinin Azerbaycan uyruklu olduğunu, bu yüzden yılda 1.300 lira ödemeleri gerektiğini söyleyen vatandaş, “13 senelik hanımıma daha oturum alamadım, vatandaşlık yok. 13 senelik evliyim ben. Bir ay Ankara’da yattım ben derdimizi anlatacak kimse yok. Bununla (meyveleri gösteriyor) geçinilir mi? Bunu da elimizden alıyorlar” sözleriyle yaşadıkları sorunları anlattı.

"PATRON PANDEMİ BİLMEZ"

CHP Heyetinin ziyaret ettiği bir ticari taksi şoförü, “Zor geçiniyoruz ama yapacak bir şey yok. (Araç kirası) tabii canım devam etti. Patron pandemi bilmez” diyerek yaşadığı zorlukları anlattı.

ÖZTRAK'TAN FORMASYONU GÜNDEME GETİRME SÖZÜ

CHP heyetinin ziyaret ettiği bir oyun salonunda heyeti durdurarak sıkıntısını anlatan bir genç, formasyon adaletsizliğine dikkat çekti. Matematik bölümünde okuduğunu, bölüme girdiğinde öğretmenlik yapabilmek için gerekli olan pedagojik formasyon alma hakkı olduğunu ancak okuduğu sırada bu hakkın elinden alındığını söyleyen genç, “Ben üçüncü sınıf öğrencisiyim. Seneye mezunum. Birinci sınıftayken bu hakkımız vardı. Hiçbir fikrim yok ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise derdini anlatan gence, “Haftaya basın toplantısında söyleyeceğim” sözünü verdi.