Ordu'nun Korgan ilçesi Çamlı köyünde yapılmak istenen hidroelektrik santralı (HES) köylülerle jandarmayı karşı karşıya getirdi. Köy halkı bölgeye gelen şirket yetkililerinin çalışmalarını engelledi. Köye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Köylü bir kadın, şirket yetkilisinin kendilerine 'silah' gösterdiğini ileri sürdü.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel de köylülere destek olmak için bölgeye geldi. Jandarma, köylülerin dereye geçmesine izin vermezken köylüler fındık bahçeleri içerisinde geçerek bölgeye geldiler. Köylülerin verdiği mücadelenin ardıdın şirkete ait iş makineleri ikinci kez bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. 

Bölgede çadır koran köylüler yoğun yağışa rağmen 'doğa nöbetine' bağladılar. CHP'li Adıgüzel, köylülere yağmurda beklememelerini, evlerine gitmelerini, mücadelenini süreceğinin sözünü verdi. Köylülerle birlikte bölgede inceleme yaptıktan sonra açıklama yapan Adıgüzel, bölgedeki derede HES yapılacak kadar bile suyun bulunmadığını söyledi. 

Adıgüzel, Çamlı köyüne can veren bir dereye HES yapılmak istendiğini belirterek, "Aslında geçtiğimiz günlerde proje süresi dolmuştu. Fakat ne olduysa sürenin dolmasına rağmen burada böyle bir olayla karşı karşıyayız. Bu durum Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) tarafından mahkemeye taşındı. Ordu Birinci İdare Mahkemesi buraya bilirkişi atamış. 12 Şubat'ta bilirkişi burada gelip inceleme yapacak" dedi. 

Mahkeminin, bilirkişi heyetinin raporu doğrultusunu karar vereceğini bildirdiğini aktaran Adıgüzel, "Elimiz, bu hukuk. Bir baktık iş makineleri. Vatandaş da şaşırmış. Fakat bu sefer burada çok sayıda asker ve polisle burada büyük bir harekat gördük. Vatadaş ile devletin güvenlik güçleri karşı karşıya getirildi. Burada kimse oldu bittiye müsaade etmez" diye konuştu. 

Adıgüzel, HES yapan şirket yetkilelerinin köylülere hareket ettiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Burada silah gösterilmiş halkımıza. Korgan Belediye Başkanı, Korgan'ın kamu dairesini, belediye binasını bu HEs'çilere ikamet olarak kullandırıyor. Bu da yasalara aykırıdır. Burada kimse kimsenin taşeronluğunu yapmayacak. Halka rağmen hiçbir şey olmaz. Halkımızın duruşu sayesinde iş makineleri çekildi. Şimdilik bu alandan halkımız da iş makineleri gitmesiyle çekildi. Süreci sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz." 

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da yaşananlara tepki gösterdi.