AHMET ÜNSAL

Manisa’da bir vatandaş Büyükşehir Belediyesi önünde su faturalarını protesto etti. Eylem aynı zamanda Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yakın zamanda taşındığı yeni hizmet binası önündeki ilk eylem oldu.

Haluk Oktay isimli vatandaş, elinde Türk bayrağı ve motosikletiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Motosikletinin önüne “51 vergi, 49 su mükafatımız aynen bu mu?” yazısını asan Oktay; ulaşım sorunu ve su faturasının yüksek olması ve başka birçok sorun olduğunu ama belediyenin el atmadığını söyledi. Haluk Oktay, şöyle konuştu:

“VURDUMDUYMAZLIK VAR”

“Trafik sorunu var, defalarca dilekçe verdik. 8 Eylül Caddesini tek yönlü yaptın, kime sordun. Ayıp ya ayıp böyle şeyler. Yeter artık. Yunanistan’dan gelmedim ben Manisa çocuğuyum. Zaten fatura olayı herkesin canını sıkan bir olay. Tevfikiye Mahallesi’nde defalarca dilekçe verdim; ‘yola çare bulun’. Ne geliyorlar ne ilgileniyorlar. Vatandaş kendi haline terk edilmiş vaziyette. Açık Kapı’ya, BİMER’e, CİMER’e başvurdum. Bu sanki benim şahsi meselem. Manisa’nın sorunu var burada. Bu vurdumduymazlık. Çözüm bulsunlar. Ben ister miyim gelip burada kendimi rezil etmeye 60 yaşında adam. Bari çağır. Kardeşim bu sorun nedir."