Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs vaka ve vefat sayılarının artışının ardından eğitim-öğretime ilişkin alınan yeni önlemleri açıkladı. Buna göre ilkokulda tüm sınıflar tam zamanlı uzaktan eğitime geçecek. Lise ve ortaokulların son sınıfları hariç yine tüm sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. 8 ve 12'nci sınıflar yüz yüze eğitime devam edebilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplansı sonrası artan vaka ve vefat sayıları nedeniyle eğitim öğretime ilişkin alınan yeni koronavirüs önlemlerini duyurmasının ardından MEB'ten yazılı açıklama geldi. 

Açıklamada, ortaokul son sınıflar (8'inci sınıf), liselerde son sınıflar (12'nci sınıf) hariç tüm sınıflarda tam zamanlı olarak uzaktan eğitime geçileceğini bildirildi. 

MEB'ten yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda, yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişle ilgili bazı yeni kararlar alınmıştır. Buna göre: 

-İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

-Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

-Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir.

-8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir.

-8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dâhil, devam edilecektir.

-Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edeceklerdir.

-Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar, 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya başlanacaktır."