Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

İzmir'de partisinin il hizmet binasının açılışını yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, artan döviz kuru üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, "Dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar lira artıyor. Şakası yok. Erdoğan'ın faiz takıntısı var. O takıntıyı hiçbir iktisatçı kabul etmiyor. Merkez Bankası Başkanım diyor. O m harfi var ya, Türkiye'ye milyarlara mal oluyor. Sırf egosu yüzünden" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Çankaya semtinde partisinin il hizmet binasının açılışını yaptı. Eşi Ülkü İnce ile birlikte hizmet binası önüne seçim otobüsü ile gelen İnce, ardından Alsancak Kordon'da kendisini bekleyen yurttaşlara seslendi. İnce'ye Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz da eşlik etti. Muharrem İnce, Menemen'de 4 dönem belediye başkanlığı yapan Tahir Şahin'e de partisinin rozetini taktı.

"DOLAR 8-10 LİRA OLACAK DEDİĞİMDE GÜLÜYORLARDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ekonomi politikaları üzerinden eleştiren Muharrem İnce şunları söyledi:

"Dolar 10 kuruş arttığında dış borcumuz 45 milyar lira yükseliyor. Şakası yok. Erdoğan'ın faiz takıntısı var. O takıntıyı hiçbir iktisatçı kabul etmiyor. 'Merkez Bankası Başkanım' diyor. O m harfi var ya, Türkiye'ye milyarlara mal oluyor. Sırf egosu için. Sanki ilçe başkanını kast ediyor. Merkez Bankası tarafsız, bağımsız olmalı. Eğer dış yatırımcı bağımsız olmadığına inanırsa senin ekonomin düzelmez. Genelgeyle, kararnameyle faiz düşmez. Ey Erdoğan sana sesleniyorum. Faizin düşmesini, dövizin çıkmasını istemiyorsan, üretimi artıracaksın. Riskleri azaltacaksın. Hukuk devleti olacaksın. Bunları yapmazsan faiz düşmez. Dolar 8-10 lira olacak dediğimde gülüyorlardı. Şimdiden sonrası gökyüzü. Onu biz de bilmiyoruz."

"SARAY'DA OTURMAK VİCDANA UYGUN DEĞİL"

Muharrem İnce şöyle devam etti:

"20 yıldır AK Parti'ye oy verip, bugün 'Yeter artık, bunlara oy vermeyeceğim ama elim diğerlerine gitmiyor' diyenlere sesleniyorum. Senin yerin tam Memleket Partisi. Gel buraya, gel. 'Biz anadan dededen CHP'liyiz ama kerhen oy veriyoruz, AKP mi gelsin" diyenler, sizin yeriniz Memleket Partisi. 'Ben ülkücüyüm ama bu MHP'yi Erdoğan'ın peşine taktılar', 'Ben CHP'ye kızmıştım, İYİ Parti'ye gittim', 'Ben HDP'ye oy veriyorum ama HDP Türkiye partisi olamıyor, terörü kınamıyor' diyenler, gelin sizin yeriniz Memleket Partisi. Umutsuzsan gel, umutlarını yeşert, tazele, birlikte başaracağız. Türkiye'nin bu kötü gidişine birlikte karşı koyacağız. Meydanlarda kavga etmeyeceğiz, onlar bizim düşmanlarımız değil, rakiplerimiz. Siyasete nezaketi getireceğiz, mizahı, zekayı getireceğiz.

Bizim diğerlerinden farkımız ne biliyor musunuz? Bizim bir ayağımız Ankara'da bir ayağımız Washington'da, Brüksel'de ya da Tahran'da değil. Bir ayağımız Moskova'da da değil. Aklı, yüreği, beyni, gönlü Ankara'da olan yurtseverleriz. Memleketi baş tacı yapacağız. Adalet, hukuk, bağımsız yargı lazım. Adalet yetmez vicdan da lazım. Millet açlıktan ölürken, 100'ün üzerinde müzisyen intihar etmişken, Saray'da oturmak hukuka uygun olabilir ama vicdana uygun değil. Herkesin bir işi olacak. Maviden sonraki ikinci sloganımız "Diş bilemiyoruz, iş biliyoruz" Bu ülkeyi namuslu yöneteceğiz. Biz üç h vaat ediyoruz. Huzur, hakkaniyet ve hukuk."

"MAFYA YARGIYA YOL GÖSTERİYOR"

Muharrem İnce sözlerini şöyle tamamladı:

"5-10 sene sonra çocuklar iş bulmaya gittiklerinde soracaklar ne zaman mezunsun diye. Pandemi dönemindeyse işe almayacaklar. Çünkü kayıp bir nesil geliyor. Bu beceriksizler çocuklara internet veremediler. Çocukların evlerinde bilgisayar yok. Sizlere söz veriyorum, Memleket Partisi'nin iktidarında tüm öğrenciler öğrenim yaşamları boyunca internete hızlı ve ücretsiz olarak ulaşacak. Türkiye'nin haline bakın, mafya yargıya yol gösteriyor. 10 bin dolar maaş alan siyasetçiler var. 'Saray'dan para alıp parti kuranlar' var dediler. 'Bir dakika kim bu' dediğimde 'Muharrem İnce'yi kast etmedik dediler', açıklama yaptılar. İzmir'den bir daha sesleniyorum. Üç milletvekilimiz var bir önerge verdiler. 20 imza lazım işleme girebilmesi için. Meclis'teki tüm partilere sesleniyorum. Temiz ve arınmış bir siyaset istiyorsanız. Gelin Saray'dan para alan kim onu bulalım. Siz yalancı, iftiracı değilseniz, buraya imza atarsınız. Mafyadan 10 bin dolar maaş almak şerefsizliktir. Saray'dan para alıp parti kurmak da insanlara iftira atmak da şerefsizliktir."

Görüntü Dökümü

Görüntüler iki dosya halinde gönderildi.

dosya - Muharrem İnce'nin konuşması ve Tahir Şahin'e rozet takması dosya - Detay görüntüler