Mersinli üreticiler, karpuzlarının tarlada kalmasına isyan etti. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, çiftçilerin borç yükü içinde olduğunu söyleyerek, “Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri sizin borcunuzun faizini silip borcu uzun vadede yapılandıracağına, Ziraat Bankası gıda firmalarına, basın kuruluşlarını alacak yandaşlara kredi veriyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersinli karpuz üreticilerini ziyaret etti. Gökçel, ziyaretinde şunları söyledi:

“Tüm girdiler arttı. Bu ürünün yetişmesinde en önemli girdi gübre ve son bir yılda yüzde 100 zam geldi. Ziraat Bankası’na ve piyasaya olan borçlar var. Karpuzlar tarlada kaldı. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri sizin borcunuzun faizini silip borcu uzun vadede yapılandıracağına, Ziraat Bankası gıda firmalarına, basın kuruluşlarını alacak yandaşlara kredi veriyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Tarlanın bu halini görünce insanın içinin acımaması mümkün değil” dedi.

Mersinli çiftçi ise “Son bir yılda fide fiyatları yüzde 100 arttı. 60 lira olan gübre 130 lira oldu. Naylon kullanıyoruz geçen yıl 14 liraya almıştım, bu sene 30 lira oldu. Karpuzlar da tarlada kaldı görüyorsunuz” diye konuştu.

Maliyet dolayısıyla borçlarının her geçen gün arttığını söyleyen başka çiftçi “Bankaya, gübreciye, fideciye, uçan kuşa borcumuz var. Buna birinin el atması lazım” diye tepki gösterdi.