Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumunu tahminlerini paylaştı. Buna göre Aydın ve çevre illerde sağanak yağış bekleniyor. 

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Kuzey Ege'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in güneyi ile Aydın ve Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın batı ilçelerinde yarın (23.11.2022 Çarşamba) akşam saatlerinden sonra etkisini artırması ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ege Bölgesi, Batı Akdeniz ve Göller Yöresinde yağışlarla beraber rüzgarın güney yönlerden kuvvetli zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AFAD MESAJLA UYARDI

Çarşamba günü beklenen aşırı yağışlarla ilgili AFAD da vatandaşları SMS ile uyardı. Vatandaşlara gönderilen mesajda, "Meteorolojiye gore yarin Aydin'da cok siddetli yagis ve kuvvetli ruzgar beklenmektedir. Firtina,sel,yildirim,doluya karsi dikkatli ve tedbirli olun" ifadeleri kullanıldı.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE UYARDI

Aydın Büyükşehir de vatandaşlara gönderdiği mesajda, " İlimiz genelinde yarın öğle saatlerinden itibaren beklenen yağışlara karşı ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlarımızın yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını ve  ihtiyaç halinde 444 40 09 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabileceklerini önemle hatırlatırız." uyarısında bulundu.