Hakkında ‘yetkisiz hekimlik’ suçundan dava açılan yazar Metin Hara’nın davasına Çağlayan Adliyesi'nde devam edildi. Tanıkların dinlediği duruşma haziran ayına ertelendi.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Metin Hara katılmadı. Tanıkların dinlendiği duruşmada, tanık E.M, "Metin Hara, konuşmacıdır. Şirketimizde konuşmalar yapar, bize gelen insanlar hasta değillerdir tedavi olma durumları yoktur. Metin Hara, sahnede motivasyon konuşmaları yapar" dedi.

"HASTA TEDAVİSİ KESİNLİKLE OLMADI"

Tanıklardan N.K. ise “Ben bu şirkette hiç çalışmadım, sanığın verdiği sempozyumlara katıldım. Metin Bey’den eğitimler aldım. Sempozyumların içeriği olumlu düşünceyle alakalıydı. Hasta tedavisine ilişkin bir durum kesinlikle olmadı” ifadelerini kullandı.

“TIBBİ ÖNERİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Tanık sıfatıyla yer alan bir diğer kişi Hara'nın sempozyumlarına katılan A.Ç. oldu. İfadesinde "Metin Hara'yı çıkarmış olduğu 'Yol' isimli kitabı sayesinde tanıdım ve sempozyumuna katıldım. Kendisinin aynı zamanda danışanıyım. Sempozyumlarında insanları iyi hissettirmek için konuşma yapıyor, insanların nasıl daha mutlu olabileceğini anlatıyor. Tıbbi öneri söz konusu değildir" şeklinde konuştu. 

Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı, günü daha sonra belirlemek üzere haziran ayına erteledi.