MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı sona erdi. Delegeler, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerini de seçti.

MHP’nin “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik”, “Kazanan Türkiye olacak” temasıyla Ankara Spor Salonu’nda yaptığı 13. Olağan Büyük Kurultayı sona erdi. Partinin kayıtlı 1321 delegesinden 1277’si kurultaya katıldı ve 58 kabin 29 sandıkta oy kullandı. Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından 1997’den beri genel başkan olan Devlet Bahçeli, tek aday olarak kurultaya girdi ve 1277 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan koltuğuna oturdu. 75 asil 25 yedek üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile 9 asil 5 yedek üyeli Merkez Disiplin Kurulu üyeleri için de 1249 oy kullanıldı. Seçimde, 22 delegenin oyu geçersiz sayıldı.

Kurultay sonunda teşekkür konuşması yapan Bahçeli, şöyle konuştu:

BİR KEZ DAHA MAHCUP ETTİNİZ: Covid-19 salgının devam ettiği ve sosyal mesafeye dikkatin şart olduğu bir zaman diliminde, çok şükür 13’üncü Olağan Büyük Kurultayımızı azimle, sabırla, sağduyuyla ve huzur içinde gerçekleştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Biliniz ki, sizlerle iftihar ediyor, hepinize güveniyorum. Partimiz üzerinde oyun kuranları bir kez daha mahcup ettiniz. Kulisleri, lobileri, spekülasyonları, algı oyunlarını buruşturup attınız. Kuşatmayı kırdınız, davanıza ve iradenize sahip çıktınız. Milliyetçi- Ülkücü Hareket buradan haykırmakta ve uyarmaktadır: Bu cennet vatan sahipsiz değildir.

ÜZERİNE TİTREDİĞİMİZ KONU: Önce ülkem ve milletim diyen partimiz, milli devlet güçlü iktidar hedefinden taviz vermez, vermeyecektir. Biz dersimizi tarihten aldık. Önümüze kılavuz olarak tarihi koyduk. Bugüne kadar devam eden siyasal hayatında partimiz, günlük siyasetin dar kalıplarına hiç girmedi. Kalıcı hamleleri, sağlam ve sürekli hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden hep uzak durmaya çalıştı. Zira ülkülerimiz büyüktür, milli varlığımızı korumak için olanla yetinmeye, yerimizde saymaya hiç hakkımız ve zamanımız da yoktur. Bilinmelidir ki, milli varlığımızın halkaları bir kez kopar ve bir kere olsun birbirinden ayrılırsa yeniden birleştirmek, yüzlerce yılda oluşmuş muhteşem beşeri ve kültürel hazineyi yeniden tesis etmek imkânsız hale gelecektir. Üzerine titrediğimiz konu işte budur. Kaygılarımız bunun içindir. Aksini düşünen varsa elbette alnını karışlarız. Bunun hilafına hizmet eden çıkarsa kuşkusuz haddini bildiririz. Kimin ne tercihi olur bilemeyiz, ama Müslüman Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı edecek bir meczup henüz anasının karnından doğmamıştır. MHP’nin şerefli mücadele tarihini; Türkiye’nin milli birliğini ve kardeşliğini canından aziz bilen, Türk milletinin bekasını yaşatmaya baş koyan, beka tehlikeye düşerse; baş almaya, baş vermeye hazır olan, vatanı ve mukaddes değerleri canı pahasına korumaya yeminli Ülkücü ömürler yazmıştır. MHP, birliğin ve dirliğin adıdır.

BİZ CUMHUR İTTİFAKI’YIZ: Türkiye’nin yükselen gücünden gözleri korkan Bizans ve Haçlı kalıntıları Sevr’i tekrar tedavüle sokma hayali taşısalar da buna cumhurun ittifak ve irade ruhunun gücüyle karşı duracağız. Suriye ve Irak’ın kanlı ve kaotik şartlarını ülkemize ihraç etmek için fırsat kollayanlara müsaade etmeyeceğiz. Terörizme karşı, Çanakkale’de arşa tutunan imanla mücadele edeceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız, teslim olmayacağız. Bu devleti yıktırmayacağız, bu vatanı parçalatmayacağız, bu milleti böldürmeyeceğiz. Cansa can vereceğiz, kansa kan dökeceğiz, Türklüğün bekasını lekeletmeyeceğiz. FETÖ’nün, PKK’nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız. Biz MHP’yiz. Biz Cumhur İttifakı’yız.