Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Önce 126 eski büyükelçinin şüpheli birbildiri yayımladığını ardından, Türkiye'nin 4 Nisan'da 104 emekli amiralin bildirisiyle sarsıldığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

“BU BİR DARBE ÇAĞRISIDIR"

"Montrö Boğazlar Sözleşmesi Lozan’ın ayrılmaz bir parçasıdır, bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartışmaya açtığı falan da yoktur. Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur. Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Bu suç cezasız kalamaz. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz? Bu çağrı darbe çağrısıdır.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Darbeler tarihi bir bakıma CHP tarihidir. Darbelerle yüzleşmek CHP ile yüzleşmek demektir. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz'a tiyatro demiş. FETÖ'ye zeytin dalı uzatmıştır. Bir ara 'Darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım' diyen bu yandan çarklı, 15 Temmuz gecesi atlaya zıplaya tankların aralarından sıyrılıp Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde soluğu almıştır. 104 emekli amiral arasında bulunan ve güney sınırlarımızda PYD’nin olmasını isteyen muhtıracı Türker Ertürk’ü CHP’ye alan, parti saflarına katan, heyecanla yakasına rozeti takan kimdir? CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir. Ve 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir. CHP’li bir Grup Başkanvekili de, emekli amiralleri kast ederek, 'vatansever eleştirileri tebrik ediyorum' diyecek kadar alçalabilmiş ve seviyesizliğin markası olmuştur. Türk milletine parmak sallamanın adı ne zamandır vatanseverlik olarak tanımlanmaktadır? Bu dil kepaze bir dildir, bu dil zehir ve zillet dilidir. Darbe dönemlerinin asil kadrosu olan Öztrakların CHP’ye yuvalanmış bugünkü temsilcisi de diyor ki, 'amirallerin açıklamasından darbe çıkarmak olsa olsa sivil darbecilere mahsus bir özelliktir.' Bu tiplerin alameti farikası; utanmaz bir yüz, yaşarmaz bir gözdür. Kemal Derviş’le dar alanda kısa paslaşmalar içinde olan Öztrak’ın aldığı kripto bir mesaj mı vardır? 4 Nisan bildirisine tepki göstermek, itiraz etmek için daha neyin olması beklenmektedir? CHP yönetimi, demokrasi için ağır bir tehdittir. CHP yönetimi, Türkiye siyasetinin ayrık otu, çıbanbaşıdır. CHP yönetimi, darbeci genetiğini, cuntacı özelliklerini saklamakta beis görmeyen faziletsiz, faşist ve fuzuli bir zihniyetten başkası değildir."