Mimarlar Odası Ankara Şubesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede, Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin hukuk mücadelesi ve kent gündemi masaya yatırıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Torun’un katılımıyla CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmeye Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Atakan ve Songül Üzgün katıldı.

Görüşmede Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine karşı verilen hukuk mücadelesi, 1700 sayılı ilke kararıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı yasallaştırma hamleleri, Başkent’teki kent suçları, TOGO ikiz kuleleri ve Demir Kafes masaya yatırıldı.

Yerel yönetimlere ilişkin fikir alışverişinde bulunulan görüşmede yerel yönetimlerde katılımcı sürecin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Görüşmede, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Konseyi Genel Kurulu'na meslek odalarını davet etmemesi üzerine açılan davada, kent konseyi seçimlerinin kesin olarak iptal edilmesi de değerlendirildi.