İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir avukatlık bürosunda çıkan miras kavgasında aralarında doğuştan görme özürlü bir genç kızın da olduğu 4 kişiyi öldüren Muhtar Ahmet Salih B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.                                                                            

İddiaya göre; Yalova Armutlu 50. Yıl Mahalle Muhtarı Ahmet Salih Belginer ile akrabaları arasında Yalova'da bulunan ve kendilerine miras kaldığı öne sürülen 2 bin dönümlük bir arazi sebebiyle anlaşmazlıklar yaşanıyordu. Konu mahkemeye taşınırken taraflar uzlaşmak üzere Kartal Cevizli’deki avukatlık bürosunda buluştu. Görüşmede taraflar uzlaşamayınca Ahmet Salih B. yanında taşıdığı silahla ateş ederek akrabaları Haluk Onat, (58), Kebire Esra Aymutlu (54), Ayşe Ece Aymutlu (26) ve Ahmet Nuri Onat’ı (63) öldürdü. Arzu Onat (56) ise yaralandı.

Saldırganın taksi ile kaçtığı belirlendi. Şüphelinin 15 gün önce ayrıldığı Yalova'daki eşinin yanına gitmeye çalıştığını tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü, durumu Yalova Jandarma birimlerine bildirildi. Jandarma ekipleri şüpheli Ahmet Salih Belginer’i kullandığı silahla yakaladı.

SİLAHTA MERMİ KALMAMIŞ

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerince İstanbul'a getirilen ve Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüpheli ifade vermedi. Ele geçirilen silahında ise mermi olmadığı belirtildi. Tüm mermileri akrabalarını vurmak için kullandığı saptanan Ahmet Salih Belginer'in olayda kullandığı silahının, muhtar olması nedeniyle taşıma ruhsatının bulunduğu öğrenildi.

GÖRME ENGELLİ GENÇ KIZI VE ANNESİNİ DE ÖLDÜRDÜ

Saldırganın öldürdüğü 4 kişi arasındaki 26 yaşındaki Ece Aymutlu’nun doğuştan görme engelli olduğu öğrenildi. Kebire Esra Aymutlu'nun da görme engelli genç kızın annesi olduğu bildirildi.