Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 104 emekli amiralin Montrö açıklamasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 3 emekli amiral daha TEM’de ifade veriyor.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ''Cumhurbaşkanı’nın, Montrö'den de diğer uluslararası anlaşmalardan da çekilebileceğine" yönelik ifadeleri ve Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “sarık ve cübbeli” fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine açıklama yayınlayan 104 emekli amirale yönelik soruşturma devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 7 emekli amiralden 3'ü Ankara İl Emniyet müdürlüğü TEM şubeye geldi. Amirallerin buradan savcıya ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli amiraller Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 5 Nisan'da gözaltına alınmıştı. Yaş durumları nedeniyle emekli amirallerden Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrılmıştı. 14 emekli amiral haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmış, bir kısmına elektronik kelepçe takılmıştı.