Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen terör hedeflerine hava harekâtı düzenledi. MİT ile ortak yapılan operasyona 20'den fazla uçak katılırken 28 terör hedefi imha edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonu Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde tespit edilen terör hedeflerine MİT ile ortak operasyon düzenlendiğini duyurdu. 20'den fazla uçağın katıldığı operasyonda 28 terör hedefi imha edildi.

Milli Savunma Bakanı Akar, operasyonu Hava Kuvvetleri Harekât Merkezinden sevk ve idare etti. Bakan Akar’a; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da eşlik etti.

"IRAK'IN KUZEYİNDEKİ TERÖR HEDEFLERİ HAVA HAREKATI İLE YERLE BİR EDİLDİ"

Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölücü terör örgütüne karşı etkin ve kapsamlı terörle mücadele harekâtı büyük bir azim ve kararlılıkla yürütülmektedir. Bu kapsamda; 200 kilometre derinlikteki Irak’ın kuzeyi Asos bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere, Millî İstihbarat Teşkilatı ile koordineli olarak 24 Ağustos 2021’de hava harekâtı düzenlenmiştir. 20’den fazla uçağın katıldığı hava harekâtı ile teröristlere ait barınak, sığınak ve mühimmat depoları, sözde karargah yerleri ile mağaralardan oluşan 28 hedef imha edilmiştir.

Büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanılan hava harekatında terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe vurulmuştur. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edilecektir."