Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. İnce, “Silivri’deki kumpas davalarında hukuksuzluklara direndiğim için bugün hakkımda 5 ay hapis cezası verilmiş” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, İstanbul Silivri’de Ergenekon davasını izlemesine ilişkin yargılamada 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. İnce’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“10 yıl önce AKP FETÖ ortaklığında organize edilen Silivri’deki kumpas davalarında hukuksuzluklara direndiğim için bugün hakkımda 5 ay hapis cezası verilmiş. 5 ay değil, 500 yıl da verseniz; FETÖ’ye de size de yine direnir, yine direniriz.”

NE OLMUŞTU?

Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekili iken Ergenekon ve Balyoz davalarını izlemek üzere 2013’te Silivri’deki duruşmaya katılmıştı. İnce, salonda görevli üsteğmenin kendisine müdahale etmesine tepki göstermişti. Bunun üzerine hakkında suç duyurusunda bulunulan İnce’nin 2016’da dokunulmazlığı kaldırılmış ve hakkında “kamu görevlisine görevini yaptırmamak ve direnme” suçlamasıyla dava açılmıştı.