Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü’ne AKP Grup Başkanı Naci Bostancı’nın oğlu Afşin Burak Bostancı atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı atama kararlarına göre; İbrahim Halil Dere’nin vekaleten yürüttüğü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürlüğü görevine atanan Bostancı, 2019 yılının Şubat ayından bu yana Nükleer Düzenleme Kurumu Kurul üyesi olarak görev yapıyordu.

Bostancı'dan boşalan Nükleer Düzenleme Kurulu (NDK) Üyeliği görevine ise Suat Ünal getirildi. Kimyager Ünal Şubat 2019’dan bu yana kurulda Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

ENSAR VAKFINDAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’ne ise daha önce de vekaleten başkanlık yapan Hayrullah Çelebi atandı. Çelebi, Ensar Vakfı Beşiktaş Şube Başkanlığı yapmıştı.

Öte yandan atama kararları ile, Endonezya Büyükelçisi Mahmut Erol Kılıç merkeze alındı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın ve Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Sönmez de görevlerinden alındılar.