CHP Ekonomi Masası heyetinin Nevşehir’de ziyaret ettiği bir esnaf yardımlardan faydalanamadığını, zararda olduğunu söyledi. Esnaf, siyasetçilerin seçildikten sonra bir daha kendilerini dinlemediklerinden şikayet ederek, "Bizim Meclis’e gönderdiğimiz insanları ben 5 yıldır göremiyorum. Gören de varsa caddede 'kardeş bana geldi' desin. Bu insanlar ‘sen bizim sesimiz ol’ diye seçiyor. Sen sessiz kalırsan, seçen insana da sırtını dönersen bu halk seni bir daha seçmez" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve beraberindeki Ekonomi Masası heyeti Nevşehir'de esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

CHP'lilere sorunlarını anlatan esnaf, vergilerini gelir üzerinden verdikleri için 1000 TL'lik destekten faydalanamadığını anlattı. Bir elektronik dükkanı sahibi, "Ayın 8 günü kapalıyız, onun da çok büyük etkisi var. Aylık neredeyse 10 bin TL zararımız var. Bize aylık 1000 lira vermeyi de çok görüyorlar. Sıkıştık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Nevşehir'in yüz(bin)de 60 gibi bir riski varmış, normalleşme olmayacakmış. Elimiz kolumuz bağlı kara kara düşünüyoruz" sözleri ile yaşadıklarını anlattı. 

AKP'li milletvekillerinin kendilerini dinlemediğini ifade eden esnaf, şunları söyledi:

"Geçen yeni atanan belediye başkanımız geldi, ama bizim Meclis’e gönderdiğimiz insanları ben 5 yıldır göremiyorum. Gören de varsa caddede 'kardeş bana geldi' desin. Ben o adamı beni temsil etsin diye, sorunumu gidersin diye gönderiyorum. O adam orada keyfini sürebiliyorsa, Nevşehir'e herhangi bir katkısı olmuyorsa o adam boşa seçilmiştir. Seçim ne zaman? 2023'ün atıyorum Haziran'ında değil mi? 2023'ün başlarında faaliyetlere başlarlar, seçim yapılır, bir 5 yıl daha uyumaya devam ederler. Ben o adamı oraya beni temsil etsin diye... Bu insanlar sen bizim sesimiz ol diye seçiyor. Sen sessiz kalırsan, seçen insana da sırtını dönersen bu halk seni bir daha seçmez." 

Bir kırtasiyeci, okulların 1 Mart'ta açılacağını ama bir beklentilerinin olmadığını söylerken lokanta işleten bir esnaf, "Sadece paketle olmuyor. İnşallah açılmasını bekliyoruz. Geçen üç ay, 90 günü geçti, bayağı içeri aldı" dedi. Öztrak'ın ne istediğini sorduğu esnaf "Esnafa yardım. Karşılıksız nakit para. Başka çaresi yok" yanıtı verdi. Lokantacı, pandemiden önce 8 kişinin çalıştığı işyerinde bugün 4’e düştüklerini böyle giderse işyerini kapatacaklarını da sözlerine ekledi.