FAHRETTİN ÖZTÜRK

Nisa bebeği İstanbul Pendik'te sokağa terk eden anne E.S. (20) hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunun 29 Mart’ta ‘Nisa bebek’ diye tanıdığı 3 aylık bebeğini Pendik’teki Gülbahar mahallesinde bir binanın yanına terk eden ve 4 Nisan'da yakalanarak tutuklanan anne E.S. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. İddianamede, E.S. hakkında ‘bebeği terk’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

E.S., iddianamede yer alan ifadesine göre 2019 yılında evlendi. Bu evlilikten müşterek çocukları olan eşinden şiddet görmesi üzerine ayrılıp ailesinin yanına gitti. E.S., ailesinin bir süre sonra kendisini yeniden evlendirmek istemesi üzerine sosyal medya üzerinden tanıştığı M.Ç. ile görüşmeye başladı ve bir süre sonra bu ilişkiden hamile kaldı.

AİLESİNİN DOĞUMDAN HABERİ OLMADI

Terk edilen Nisa bebeğin annesi E.S., hamile kaldıktan sonra da ailesiyle yaşamaya devam etti. Karnının büyümesi üzerine 2021 yılının temmuz ayında kadın sığınma evinde kaldı. Nisa bebek, 5 Ocak 2022 tarihinde erken doğumla dünyaya geldi. Bebek, bir süre yoğun bakımda kaldı. E.S.’nin doğum yaptığından ailesi haberdar olmadı. 6 aylık kalma süresinin dolması üzerine kadın sığınma evi idaresi E.S.'den buradan ayrılmasını istedi. 

BEBEĞİN BULUNMASI İÇİN ZİLLERE BASTIĞINI SÖYLEDİ

Bebeğini bıraktığında herhangi bir sağlık sorununun olmadığını anlatan E.S., iddiasına göre, bebeğini önüne bıraktığı apartmandaki kapıların zillerine basıp olay yerinden ayrıldı. Daha sonra bebeğinin birileri tarafından bulunup bulunmadığını kontrol etti. E.S., doğum yaptığını ailesine söylemesi durumunda hem kendisine hem de bebeğe zarar vermelerinden korktuğu için onlara söylemediğini anlattı. E.S., bebeğine bakacak gücü olmadığını söyledi.

İddianamede, tüm dosya kapsamı değerlendirildiğinde anne E.S.’nin ‘Nisa bebek’ olarak tanınan E.N.S. adlı bebeğe karşı ‘terk’ suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtilerek 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


Video'yu İndir (720p)

Copyright © 2019. Tüm hakları saklıdır.ANKA Haber Ajansı