Öğretmenlerin, 1 Mart'ta başlayacak yüz yüze eğitim öncesi aşılanma süreci başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum'un Sungurlu ilçesindeki Arifegazili İlkokulu'nda öğretmenlerle birlikte aşı uygulaması programına katıldı ve aşısının ilk dozunu oldu. 

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bakan Selçuk, öğretmenlerin aşılama uygulamasını başlatırken yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'na 1 milyon 259 bin okul çalışanın listesini ilettiklerini bildirdi. Öğretmenlerin randevu alarak aşı olabileceklerini belirten Selçuk, okulların yüz yüze eğitim için hazır olduklarını ifade etti. Bakan selçuk şunları söyledi: "Çorum'un Sungurlu ilçesindeyiz. Ben de öğretmenlerimizle beraber aşının ilk dozunu burada oldum. Öğretmenlerimizin burada aşı olması söz konusu ancak daha sonraki süreçte öğretmenlerimiz ilgili sağlık kuruluşlarında aşı olacaklar. Aşı tedarik sürecine bağlı olarak Sağlık Bakanlığı planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 bin okul çalışanımızın listesini iletmiştik. Randevuya bağlı olarak ilk dozlarını yaptırabilecekler.

Okullarımız hazır. Okulum temiz belgesinin okullarımızın tamamına yakına almış durumda. 1 Mart’ta okullarımız açılacak. Hiçbir temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlar konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadan okulları açabiliriz. Birçok ülke okulunu açmaya başladı, çok sayıda ülke okulları tümüyle açtı. Dünyada hiçbir ülkede tüm öğretmenlerin aşılandığı gibi bir konu şu an söz konusu değil."