CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Soros'un Türkiye ayağı Osman Kavala'nın karısı" diyerek, Prof. Dr. Ayşe Buğra’yı "provokatörlükle" suçlamasına tepki göstererek, "Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz" dedi. Erdoğan'ın Açık Toplum Vakfı'nın kurucusu George Soros ile Davos'ta çekilen fotoğrafını da gösteren Öztrak, "Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan’dır" dedi.   

Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, iş insanı Osman Kavalı'nın Erdoğan'ın şahsi garezi nedeniyle hapiste olduğunu ifade ederek "Erdoğan, eziyet ettiği bu kişinin eşini de Sayın Ayşe Buğra’yı da cinsiyeti üzerinden hedef gösteriyor" diye konuştu. 

"ERDOĞAN BİR SOROSÇU ARIYORSA, SARAYININ ALTIN VARAKLI AYNALARINA BAKACAK" 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şunları söyledi:

"Osman Kavala, Erdoğan’ın şahsi garezi nedeniyle şu anda hapiste. Mahkemeler Kavala’yı içeride tutmak için; suç üzerine suç uyduruyorlar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını uygulamıyorlar ve şimdi Erdoğan, eziyet ettiği bu kişinin eşini de Sayın Ayşe Buğra’yı da cinsiyeti üzerinden hedef gösteriyor. Biz bu ayıplı dili kınıyoruz. Erdoğan’ın bu nefret dilini, milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

Tabii şunu da soruyoruz; Memlekette Sorosçuluk suç mu? O zaman bu resim neyin nesi? Yer: Davos… Masanın bir tarafında Soros, diğer tarafında Erdoğan. Yüzlerden mutluluk akıyor. Bu memlekette, Soros ile aynı yemek masasına oturan tek parti lideri Erdoğan’dır. Davos toplantılarında Soros’a dönüp; 'Türkiye’nin açık toplumu biziz.  Bizi destekleyin' diyen de Erdoğan’dır. Erdoğan bir Sorosçu arıyorsa, sarayının altın varaklı aynalarına bakacak. İktidara gelmek için Soros’tan medet uman Erdoğan, şimdi çıkmış insanları Sorosçu olmakla itham ediyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Kişi herkesi nasıl bilirmiş? Kendisi gibi bilirmiş."