CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Muharrem İnce'nin istifasını duyururken yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine “CHP, asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin; CHP’yi, Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP, 1919’da neredeyse, 1923’te neredeyse, bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan Sayın İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse, CHP 2020’de de aynı yerdedir. Nokta” karşılığını verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken Genel Merkez'de basın toplantısı düzenleyip, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Öztrak, Muharrem İnce'nin CHP’den istifa edeceğini duyururken "CHP tabela partisidir”, “Atatürk’ün kurduğu CHP, kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır”, “ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum” ifadelerini kullanmasını eleştirdi. Öztrak, “CHP, asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin; CHP’yi, Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP, 1919’da neredeyse, 1923’te neredeyse, bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan Sayın İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse, CHP 2020’de de aynı yerdedir. Nokta” diye konuştu.

“İstifa ulaştı mı” sorusuna Öztrak, “İstifa e-devletten yapıldığı zaman ulaşır. Özel, ulaştı mı ulaşmadı mı sormadım. Zaten istifada sözlü beyan esastır” dedi.