Pandemi önlemleri kapsamında kapatılan düğün salonlarının işletmecileri ekonomik sorunlarla karşı karşıya kaldı. İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde bir iş merkezinde düğün salonu işleten Bülent Daştan isimli vatandaş, pandemi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden beri iş yapamadığını, bu yüzden 172 bin TL aidat borcunun biriktiğini söyledi. Daştan, "Aidat borcumdan dolayı elektriğim, suyum kesildi. Ramazan Bayramı sonrası yapılması gereken düğünlerim var, yeni gelen müşteri talepleri var. Salonumda elektrik su olmadığı için bunları kabul edemiyorum" dedi.

Daştan, yaşadığı mağduriyeti ANKA Haber Ajansı'na anlattı. İstanbul Beylikdüzü’nde düğün salonu işlettiğini, pandemi nedeniyle salonun 16 Mart 2020’den beri kapalı olduğunu belirten Daştan, “Kısıtlamalar doğrultusunda ara ara açılsak da hiçbir şekilde iş yapamadık. Yaptığımız organizasyonlar giderlerimizi karşılamadı. Biriken kiralarımız, aidatlarımız; ödeyemediğimiz çeklerimiz, kredilerimiz; 2020’de pandemiden dolayı organizasyonlarını iptal eden müşterilerimizin kapora iadeleri… Hiçbirisini ödeyemedik” dedi.

Düğün salonu işletmecisi Daştan yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

"İŞ MERKEZİ AİDAT BORCUMDAN DOLAYI ELEKTRİĞİMİ, SUYUMU KESTİ, İŞ YAPAMIYORUM"

“Salonumun bulunduğu iş merkezi yönetimi genel kurul kararı aldırmış. Aidatımın tamamını ödemediğim takdirde elektriğimin, suyumun kesileceğini bildirmiş. Aidat borcum 130 bin TL, faiziyle birlikte 172 bin TL ve şu an salonumda elektriğim, suyum yok. Ramazan Bayramı sonrası yapılması gereken düğünlerim var, onları yapamıyorum, iptal etmek zorunda kalıyorum. Yeni gelen müşteri talepleri var. Salonumda elektrik, su olmadığı için bunları kabul edemiyorum. Şu an çok mağdur bir durumdayım. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcılık, ‘Bizim yapabilecek bir şeyimiz yok, siz dilekçenizi yazın bir karşı tarafı ifadeye çağırırız ama elektrik ve suyunuzun açılması için biz bir şey yapamayız’ dediler. Şu an elimiz, kolumuz bağlı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.

"40 BİN TL'LİK BORCUM 80 BİN TL OLDU"

Ödeyemediğim bir çekten dolayı mahkemelik oldum, hüküm giydim. 40 bin TL çek ödemesi vardı, ödeyemedim pandemiden dolayı. Çıkan karara göre 40 bin TL çek ödemesi yapacağım, artı 37 bin 250 TL ceza ödeyeceğim. Avukatlık ücretiyle birlikte toplam 80 bin TL. 40 bin TL’lik borcum, 80 bin TL oldu."