Koronavirüsle mücadelede 58 il çok yüksek risk kategorisine alınmışken Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 2500 sporcunun katılımıyla Antalya’da, Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası adı altında etkinlik düzenlenmesi tepki çekti. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na "Sporcularımızın canının kıymeti yok” diye seslendi.

FEDERASYON KORONA TESTİ İSTEDİ

Federasyonun resmi internet sayfasında yapılan duyuruda, 6. Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası’nın, 8-11 Nisan arasında Antalya, Kemer’de beş yıldızlı otelde yapılacağı belirtilirken, “Tüm katılımcılardan en geç 2 gün önce yapılmış Covid-19 test sonucu istenecektir. Ayrıca otel girişinde de bir sağlık kuruluşu tarafından 90 TL karşılığında Covid-19 testi yapılabilecektir. Test sonuçları 20-25 dakika içerisinde alınabilecektir” açıklamasına yer verildi.

RİSK HARİTASI İLE KİCK BOKSÇULARI UYARDI

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından, binlerce sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek olan turnuvanın iptal edilmesini isteyen CHP’li Hakverdi, sosyal medya hesabında Bakan Kasapoğlu'nu da etiketleyerek şu paylaşımı yaptı:

"Korona salgını tavan yapıyor, Türkiye Kick Boks Federasyonu Antalya’da 81 ilden 2500 sporcu ile turnuva düzenliyor. Üstelik sporculardan 1500’er TL para istenip, kapasite yetmediği için odalara ek yatak atılması talep ediliyor. Sporcularımızın da canının kıymeti yok."