Tamer Arda ERŞİN - Ünal AYDIN

Pandemi döneminde mağdur olan esnaf, Ramazan ayında tüm olumsuzluklara rağmen yurttaşlarla dayanışmayı sürdürecek. Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, gelir durumu kötü olan yurttaşlara ücretsiz Ramazan pidesi vereceklerini söyleyerek, “Devlet her ne kadar esnafına sahip çıkmasa da esnaf vatandaşına sahip çıkmak zorundadır” dedi.

Pandemi döneminde dükkanlarını geçici olarak kapattıkları için esnaf zor duruma düştü. Maddi sıkıntılar içinde geçinmeye çalışan esnafların başında simitçiler ve pideciler geliyordu. Bu zor duruma rağmen “Ramazan berekettir” diyerek kampanya başlattıklarını açıklayan Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, gelir durumu kötü olan vatandaşlara pideyi ücretsiz olarak vereceklerini açıkladı. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Delibaş, üyelerine ait 1300 dükkan olduğunu ve her dükkanda günde 50 pidenin ücretsiz verileceğini belirterek, günde 65 bin pide dağıtılacağını söyledi.

Delibaş, odalarının bayrağının olduğu her dükkanda ailedeki birey sayısına göre pide verileceğini bildirerek, “Biz dinimizin gereği paylaştıkça çoğalacağına inanıyoruz. Devlet her ne kadar esnafına sahip çıkmasa da esnaf vatandaşına sahip çıkmak zorundadır. Böyle bir ahilik ruhu vardır” dedi.

Delibaş, yardımlar konusunda tek rakiplerini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu kaydederek, “İnşallah yardımda onu da geçeceğiz” diye hedeflerini duyurdu.

Pandemine zor durumda olduklarını ancak Türkiye halkının dayanışmasıyla esnafın da bu zorluğu aşacağını dile getiren Delibaş, devletin esnafı verdiği yardımların yetersiz olduğunu açıkladı.

Delibaş, Ramazan pidesinin inceliklerini de anlattı. Fırınlarda satılan pidelerin ekmek hamurundan yapıldığını ve gerekli pide lezzetine ulaşılamayacağını aktaran Delibaş, gerçek Ramazan pidesinin pideciden alınması gerektiğini vurguladı. Delibaş, 250 gram Ramazan pidesini 3 liradan satma kararı aldıklarını da duyurdu.