Sedat Peker’in rüşvet iddialarında ismi geçen eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, Muğla Milas’ta gözaltına alındı.

Organize suç örgütü yöneticiliğinden hüküm giyen Sedat Peker, Deli Çavuş isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, eski Sermaye Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, TOBB üyesi Salih Orakçı ve Marka Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu Sineren’in adının karıştığı rüşvet iddiasında bulundu. Peker’in iddiasına göre Sineren’den borsada bir işlemi gerçekleştirmek için rüşvet istendi ve ismi geçen diğer kişiler de bu rüşvet ağının içinde yer aldı. Ayrıca AKP’li Taşkesenlioğlu’nun eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eski eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’dan boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediği ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, bugün Muğla'nın Milas ilçesinde gözaltına alındı.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri ifşa etme, bunları organize suç örgütü ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunuyor.