Ankara’nın Keçiören ilçesinde 1979 yılında 3 kişi tarafından Piyangotepe’deki kıraathanede silahla taranarak öldürülen 7 kişi Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Piyangotepe 16 Mayıs 1979 tarihinde sağ görüşlü 3 kişi tarafından Çelik kıraathanesi taranmış ve 7 yurttaş yaşamını yitirmişti. Bu olay gazetelerde “Piyangotepe Katliamı” olarak yer almıştı.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Katliamın 42’inci yıl dönümünde öldürülen 7 kişi Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirleri başında anıldı. SOL Partililer, öldürülenlerin mezarlarına karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anmada yapılan açıklamada şunlar belirtildi: 

"Bugün buraya Piyangotepe de faşistler tarafından katledilen arkadaşlarımızı anmak için geldik, arkadaşlarımızın katili de onu savunan faşist mafya düzenini de yaratan sağ zihniyetlerdir. Türkiye tarihinde, 12 Mart öncesi ve 70'li yıllar boyunca gerçekleştirilen suikastlar, katliamlar, provokatif saldırılar bu kontrgerilla yapısının eseridir. Bu yapı, 12 Eylül sonrasındaki karanlık cinayetlerden ve Susurluk'tan geçerek bugünlere uzandı. Bu pisliği ancak sol temizler. Arkadaşlarımız bugünlere kadar uzanan bu katil anlayışa kurban gitti, ancak biz ne arkadaşlarımızı ne de mücadelelerini unutmadık unutturmayacağız."

KATLİAM NASIL OLDU?

7 yurttaşın öldürüldüğü kıraathane sol görüşlü kişilerin gittiği bir mekandı. Katliama ilişkin yürütülen soruşturmada sağ görüşlü Ali Bülent Orkan’ın adı belirlenmişti Orkan 12 Eylül askeri darbesinin ardından idam edildi.