CHP'nin "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişleri, Kastamonu'da da polis tarafından toplandı. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, savcının "Suç unsuru yoktur" görüşüne rağmen afişlerin valilik kararıyla toplatıldığını belirterek, "Parti devlet olmuş, devlet parti olmuş. 128 milyar doların hesabını soracağız! Yaklaşık bir saattir savcıdan yazı gelmesini bekliyoruz. Afişimizin başından ayrılmıyoruz. Soruyoruz 128 milyar dolar nerede?" diye konuştu. 

CHP Türkiye genelinde "128 milyar lira nerede!" afişleri astı. Ancak, birçok ilde bu afişler polis tarafından indirildi. Kastamonu'da da benzer gelişme yaşandı.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “Ülkede hukukun geldiği nokta ortada. Savcılık herhangi bir suç unsuru içermediği talimatı vermesine rağmen mülki amirin talimatı ile afişler söküldü. ‘128 milyar dolar nerede’ diye sormaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

“HİÇ KİMSE SARAY'DAN GELEN EMİRLERE GÜVENMESİN”

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 900’ü aşkın ilçesinde partimizin talimatıyla '128 milyar dolar nerede?' afişlerimiz yapıştırılmaya başlandı. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kastamonu’da da '128 milyar doların nerede' olduğu sorduğumuz afişlerimiz emniyet eliyle billboardlardan kaldırılıyor. 2 saattir burada bekliyoruz. Savcılıktan bir talimat gelecek diye bekliyoruz. Ama yapılmış olan görüşmede savcılık burada herhangi bir suç unsuru olmadığını tespit ettiğini söylüyor. Mülki amirin kararıyla afişlerimiz toplatılıyor. Hiç kimse Saray'dan gelen emirlere güvenmesin. Çünkü Erdoğan'ın bir gün çıkıp 'Kandırıldım, aldatıldım' deme ihtimali var. Dün hukuksuzluğun altına imza atanlar bugün hukuk ve adalete ihtiyaç duydularsa, bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin altına imza atanlar da yarın hukuka ve adalete ihtiyaç duyacaklardır. Biz de 128 milyar doları sormaya devam edeceğiz peşini bırakmayacağız." 

"128 MİLYAR DOLARLA BİRLİKTE HUKUK DA BUHARLAŞIYOR"

Öte yandan, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş da Kastamonu'da yaşanan bu gelişmeyi sosyal medyadan duyurdu. Barış Yarkadaş, CHP'nin astığı "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişlerin sökülmesine "128 milyarla birlikte hukuk da buharlaşıyor" tepkisini gösterdi.

Yarkadaş, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ile de görüşerek yaşananları sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

"CHP'nin '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişleri Kastamonu'da da tartışma yarattı. Cumhuriyet Savcısı Uğur Çaykara, polisin 'Ne yapalım?' sorusuna ‘SUÇ UNSURU YOKTUR. İŞLEM YAPMAYIN’ dedi. Polis durumu, İl Başkanımız Hikmet Erbilgin'in de olduğu afiş bölgesinde tutanağa işledi. Ancak polis buna rağmen, 'Mülki amirin talimatı var' diyerek afişleri söktü. İl Başkanımız Hikmet Erbilgin ile az önce konuştum. Milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Merkez İlçe Başkanı Dilek Karabacak ile süreci takip ettiklerini ve bu hukuksuzluğa itiraz edeceklerini belirtti.

Ülkenin getirildiği hale bakın! Daha bir hafta önce AKP'li Kürşat Ayvatoğlu skandalı ile gündeme gelen Kastamonu'da, Ayvatoğlugillerin cebine giden 128 milyar doların sorulması, savcının kararına rağmen yasaklanıyor. 128 milyarla birlikte hukuk da buharlaşıyor. Buna izin vermeyeceğiz!"