Aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği görüntülerle gündeme gelen AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, "Üzgünüm... Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, aracını durduran trafik polisine hakaret ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Yılmaz'dan konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Yılmaz'ın, sosyal medya mesajı şöyle: 

"Üzgünüm...Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum" dedi.

Yılmaz, gece saatlerinden itibaren kendisine destek veren mesajları da yeniden paylaştı.

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Yılmaz'ın polise önce, “Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor” diye kızdığı, sonra da “Ş…….. bak” dediği görülmüştü.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, AKP’li Yılmaz’a, “Üzülerek belirtiyorum ki AKP’li bir milletvekili, şerefli Türk polisine hakaret ediyor. Yazık, çok yazık” diye tepki göstermişti.

Mersin Valiliği’nden ise şu açıklama yapılmıştı:

“Araç, polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken, eğer tespit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır."