DOĞANCAN İLEK

Rize Valisi Kemal Çeber, kısa bir süre içinde tekrar başlayan ve yine sele neden olan yağışlarla ilgili açıklamasında, “5 köy yolumuz kapandı, tedbir amaçlı iki köyü boşalttık” bilgisini verdi.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve bölgeyi olumsuz etkileyen yağışların Arılı Deresi ve Fırtına Vadisi’nde etkili olduğuna dikkat çeken Rize Valisi Kemal Çeber, son durumu yaptığı yazılı açıklama aktardı. Çeber, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Bölgede derelerde taşmalar oldu. Şu ana kadar 5 köy yolumuz kapandı. Kapalı köy yollarından 4 tanesini güvenlik nedeniyle kapattık. Bir köy yolumuz da heyelan nedeniyle kapalı. Bölge de mahsur kalan iki vatandaşımız vardı. Bunlar Fındıklı İlçesi Hara Köyü’nde. AFAD ekiplerimiz mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardı. İlçe de ‘Manastır mevkisi’ dediğimiz alanda DSİ’ye ait bir duvarımızda yıkılma oldu.

“İKİ KÖY TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI”

Tedbir amaçlı iki köyü boşalttık. Toplamda 9 vatandaşımızı güvenli noktalara aldık. Seyahat halindeki vatandaşlarımıza, Karadeniz sahil yolunda sel meydana gelen Fındıklı karayolunda su birikintilerinin olduğunu dikkatli seyretmelerini söylüyoruz. Biraz önce Cumhurbaşkanımıza bilgileri aktardık. Bizlerden detaylı bilgileri aldı, talimatlarını verdi. AFAD Merkezi’nde toplandık. Rize milletvekilimiz Osman Aşkın Bak ve AFAD Başkan yardımcımızla duruma vaziyet ediyoruz. Şu anda yağışlar yönetebileceğimiz bir şekilde seyrediyor. Yağışlar artmazsa sıkıntısız bir şekilde mevcut hasarla süreci tamamlayacağımızı öngörüyoruz.”