Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin açıkladığı RTÜK’ün cezaları ile ilgili olarak “rakamlar muhalif medyaya kesilen cezalar değil, tam tersine kendi tabirleriyle söylemek gerekirse ‘muhalif medya’nın veya muhalefet milletvekillerinin alkışlayacağı türden yaptırımlardır” dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin RTÜK’ün televizyon kanallarına verdiği cezalarla ilgili raporunun ardından yazılı açıklama yaptı.

Şahin, RTÜK’ün “iktidara muhalefet eden içerikleri yayınlayan medyayı susturmak için haksız ve hukuksuz cezalar vermediğini” kaydederek, “Kaldı ki, Üst Kurulumuzun vermiş olduğu tüm müeyyidelerin sonuna kadar arkasındayım. İlgili haberlerdeki rakamlar muhalif medyaya kesilen cezalar değil, tam tersine kendi tabirleriyle söylemek gerekirse ‘muhalif medya’nın veya muhalefet milletvekillerinin alkışlayacağı türden yaptırımlardır” dedi.

Şahin, İlgezdi’nin raporunda dile getirilen cezaların “büyük çoğunluğunun, yalan beyanlarla sahte ürün satarak halkı kandıran, dini duyguları istismar edenleri kapsadığını” belirtti.

Şahin’in açıklaması şöyle:

“Daha açık ifade etmek gerekirse, söz konusu haberlerdeki cezalar muhalefet yapan medya kuruluşlarına değil yayınlarında sağlık beyanıyla sahte bitkisel ürün ve cinsel gücü artırıcı etkisi olduğu iddia edilen sahte ilaç pazarlayanlara, sahte cep telefonu gibi kalitesiz taklit ürünler satanlara ya da ekranlarda halkın dini duygularıyla oynayarak muska yazan sahtekârlara yöneliktir. Kısacası RTÜK, yasaların verdiği yetkiyle halkın emanetine sahip çıkmıştır. Aziz vatandaşlarımızın kandırılmasına, dolandırılmasına ve yanıltılmasına müsaade etmemiştir.

“İFTİRACI ZİHNİYETİ MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUM”

Hal böyleyken, verilen cezalar sadece belli medya kuruluşlarına yönelikmiş gibi bir algı oluşturmak, halkı yanlış yönlendirmek, RTÜK’ü iktidarın savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlıktır. Bile bile, sırf muhalefet yapma uğruna milletimizin gözüne utanmadan baka baka yalan söylemek, rakamları çarpıtmak ahlaki değildir. İnsaf edin; RTÜK üyelerinin tamamının oy birliği ile aldığı kararlarla halkımızın sağlığıyla oynayan, dini duygularını istismar eden uydu kanallarıyla yaptığımız zorlu mücadelemize saygısızlık etmeyin.

“RTÜK’Ü KİMSE KENDİ SİYASİ HASLETLERİYLE YIPRATMAYA KALKMASIN”

Çocuk, kadın, yaşlı ve engelliler başta olmak üzere halkımızın zararlı yayın içeriklerinden korunması için büyük bir uğraş veren RTÜK’ü kimse kendi siyasi hasletleriyle yıpratmaya kalkmasın. Halkımızın milli ve manevi değerlerini koruyan RTÜK’e kimse akıl oyunlarına başvurarak art niyetli bir şekilde çamur atmaya kalkmasın. Çünkü tutmadı ve tutmayacaktır.”