İstanbul merkezli saadet zinciri sistemiyle çoğu İranlı yüzlerce insanı dolandırdıkları iddia edilen 23 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, örgüt yöneticileri oldukları iddia edilen 2 tutuklunun tahliyesine karar verdi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, sanık Mohammadmahdı Raoufı ve Nefes Yegane bulundukları cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Taraf avukatları ve sanık Zeynab Azargon duruşmada hazır bulundu.   

Müşteki Mıtra Mobayyen mahkemedeki ifadesinde, “İran’da 81 bin dolar para verdim. İlerleyen zamanlarda yüz bin dolar daha ödeme yaptım. Birkaç ay ödeme yaptılar, sonra sisteme giremedim. Dolandırıldığımı anladım” dedi.

Müşteki Baharak Salehnıya da ifadesinde, “Biz bu toplantılara ailece katıldık. Ailemle toplamda 160 bin dolar para ödedik. Ödemeleri nakit olarak yaptık. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme, iddianamede örgüt yöneticileri oldukları iddia edilen Mohammadmahdı Raoufı ve Nefes Yegane’nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, örgüt liderliğini sanık Seyed Jafar Jafari'nin yaptığı sanıklar Seyed Javad Jafari, Seyed Mohammad Jafari, Çetin Salman, Seyed Ehsan Jafari, Mohammad Wael Faavakhırı, Nefes Yegane, Fahimeh Yeganehgohar, Mohammad Mahdı Raoufi ve Sajad Yar Ahmad hakkında "suç örgütünü kurmak ve yönetmek", "tacir sıfatı ile hareket eden kişilerin yapmış olduğu dolandırıcılık" suçlarından 46 müştekiye karşı eylemlerinden dolayı ise 278 yıldan 926'şar yıla kadar hapisleri istenmiş, diğer 13 sanık için ise "örgüte üyeliği" ve "tacir sıfatı ile hareket eden kişilerin yapmış olduğu dolandırıcılık" suçlarından 13 yıldan 243 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edilmişti.