Her yıl binlerce kadının şiddete maruz kaldığı ve birçoğunun hayattan koparıldığı Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yürek ısıtan görüntüler İzmir'den geldi. Doğal sabun ustası, aynı zamanda çellist olan Ulamış Köyü sakini 65 yaşındaki Gülsüm Suna Kalaycı, "Kadınlar Günü 365 gün" sözleriyle umut verdi.

Sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde hatırlanan, Türkiye'de her yıl binlercesinin şiddete maruz kalıp birçoğunun da hayattan koparıldığı kadınlar için güzel mesajlardan biri de İzmir'in Seferihisar ilçesinden geldi. Ulamış Mahallesi'nde doğal sabun üreticisi olan, katıldığı kursta çello çalmayı öğrenen ve bir çellist olarak Avrupa'nın 8 ülkesinde turneye çıkan Gülsüm Suna Kalaycı, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Dünya Kadınlar Günü 365 gün bence" diye konuştu.

Seferihisar Ulamış'ta geçimini çiftçilik yaparak sağladığını ve doğal sabun ürettiğini söyleyen Kalaycı, "Yüzde yüz doğal sabun yapıyoruz. Köy ekmeği de yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Köy-Koop Başkanımız Neptün Soyer üreticilere destek veriyor. Onların sayesinde e-ticarete başladık. Üretici pazarlarına çıkıyoruz" dedi.

ÇELLO KURSUNA KATILDI

Çello ile tanışmasını anlatan Kalaycı, "Seferihisar kültür ve sanata önem verilen bir yer. Burada kurslar veriliyor. Bir gün Hakan hocımız çelloyu tutar mısın dedi ve bana uzattı. Ben de 40 yıllık çello çalan biri gibi ileri geri yaptım. Sonra beni kursa dahil ettiler. Çok güzel bir şey. Kurs sayesinde tiyatrocularla birlikte 15 günlüğüne Avrupa'da tura çıktık, 8 ülkeyi gezdik" diye konuştu.

CHP'Lİ BAKAN PAYLAŞTI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Gülsüm Suna Kalaycı'nın mesajıyla kutladı. Kurgusunu Şükrü Topani'nin, yapımcılığını ise Zekiye Ergün'ün yaptığı Gülsüm Suna Kalaycı'nın görüntülerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Bakan da şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Seferihisar'dan Gülsüm Suna Kalaycı... Çiftçi... Yüzde yüz doğal sabun ustası... Ve çellist... Evet, Suna abla çello çalıyor. Kurs aldı... Avrupa turnesine de çıktı... Suna ablanın 8 Mart mesajı: "Bence Dünya Kadınlar Günü 365 gün..."