Türkiye'deki yabancılara ve yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen kişilere sahte pasaport temin eden Filistinli W.K. (32) isimli şüpheli  yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, W.K. isimli Filistinli bir kişinin, kendisiyle irtibata geçen bazı kişiler adına sahte belge düzenlediği bilgisi aldı. Araştırmalarını derinleştiren polis ekipleri, W.K'nin sahte belgeleri, Fatih Topkapı'da bir adreste hazırlayarak kendisiyle irtibata geçen Türkiye'deki kanun kaçaklarına ve yabancı uyruklu kişilere para karşılığında teslim ettiğini belirledi.

Adreste yapılan aramalarda, 240 gram bonzai, 29 gram metamfetamin 30 boş kimlik kartı, 10 farklı ülke ait pasaport, 2 henüz basımı yapılmamış kağıt üzerinde kimlik, 15 basıma hazır kimlik belgesi, 50 boş pasaport yaprak kağıdı, 3 farklı markada yazıcı, bir basım makinesi, bir tarayıcı, bir el izi alma makinesi, bir dijital baskı makinesi, bir soğuk damga aleti, bir marka renkli kartuş, bir cilt kaplama aleti, bir selefon makinesi, bir bandrol makinesi, bir kalıp basma makinesi, bir PVC kaplama aleti, 2 dizüstü bilgisayar, bir mavi ışık cihazı, 50 PVC kaplama poşeti, bir sayı verme damgası, bir tarih basım damgası, 240 gram bonzai, 29 gram metamfetamin ele geçirildi. 

Gözaltına alınan Filistinli W.K. isimli 32 yaşındaki şüpheli, "resmi belgede sahtecilik" ve "uyuşturucu veya uyarıcı imal veya ticareti" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.