İstanbul’da satışa çıkarılan otomobili test sürüşü bahanesi ile çalıp kaçtı. Oto hırsızının, aracını satan kişinin yanına da çalıntı bir otomobille geldiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, İstanbul Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi’nde M.K. adlı bir kişi, aracını internet üzerinden satılığa çıkardı.

İlanı koyduktan sonra M.K’yı arayan M.A.G. adlı bir kişi, otomobili çok beğendiğini ve satın almak istediğini söyledi. Taraflar, Reşitpaşa Mahallesi’nde bir park yakınında buluştu. M.G.K, test sürüşü yapmak istediğini belirterek M.K’nin otomobiline binerek kaçmaya başladı. Alıcı kılığındaki M.A.G, izini kaybettirerek araç sahibinin yanına bir daha dönmedi.

M.K, dolandırıldığını fark ederek hemen polise başvurdu. M.K, ihbar üzerine olay yerine gelen polise zanlının buluşma yerine gelerek park ettiği otomobilin yerini ve plakasını gösterdi. İhbar üzerine harekete geçen Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı. İlk olarak şüpheli M.A.G’ın olay yerine park ettiği aracın plakasını sorgulayan polis, şüpheli şahsın olay yerine geldiği otomobilin 22 Temmuz 2020 tarihinde Bahçelievler’den çalındığı tespit edildiği ortaya çıktı. Çevrede yapılan incelemelerde M.A.G’nin adresi tespit edildi. Düzenlenen operasyonla çaldığı otomobille yakalanan şüphelinin yapılan sorgulamasında kesilmiş hapis cezasının bulunduğu ve 14 farklı suçtan arandığı anlaşıldı.

Oto hırsızlık zanlısı, yapılan sorgusunun ardından bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.