TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Şentop, mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçinin, 'Meclis çatısı altında olmadığını' bildirdi. Şentop, Bakan Soylu'nun kendisine 'isim' vermediğini de aktardı.

 

TBMM Başkanı Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Şentop, HDP İzmir İl Başkanlığı’na yapılan saldırıyı kınayarak konuşmasına başladı.

Soylu ile görüşmesine ilişkin bilgi veren Şentop, “Dünkü görüşmeyle ilgili olarak, malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Bunun üzerine 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı’mıza bir mektup yazdım. Milletvekillerimizin töhmet altında hissettiğini, bilgi ve belgelerin adli mercilere veya Başkanlığı’mıza verilmesini talep etmiştim. Dün Bakanımız geldi, yazılı olarak cevabını da getirdi. Kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil. ‘Gazi Meclis’imiz çatısı altında görev yapan biri değildir’ diyor. ‘Bütün hususlar ve iddialarla ilgili olarak adli makamlara başvurulmuştur’ diyor. Konunun bundan sonraki aşaması bu tür adli çalışmalar kapsamında olacaktır” dedi.

“Bir isim verdi mi?” sorusuna karşılık Şentop, “Hayır” yanıtı verdi. “Adli mercilerle paylaşıldı mı” sorusuna da Şentop, “Onu bilmiyorum, tüm hususlar ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmiştir’ diyor” karşılığını verdi.

“Meclis Başkanlığı’nın bir yaptırımı olabilir mi?” sorusuna Şentop, “Bütün milletvekili arkadaşlarımın hukukunu korumayı vazife addediyorum. Ama Türkiye’de siyaset yapan herkesle ilgili olarak benim bir şey yapabilmem mümkün değil” dedi.

Soylu ile diyaloğunun sorulması üzerine Şentop, “Sayın Bakan, ‘bunun bir milletvekili olmadığını siyasetçi olduğunu ifade ettim’ dedi ama mektupta da bunu daha net ifade etmiş oldu” dedi.