ZSermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül atandı. Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu’nda başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sermaye Piyasası Kurulu’na yaptığı atamalara ilişkin karar Resmi Gazete’de bugün yayınladı.

Buna göre; Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun görev süresinin dolmasıyla boşalan Sermaye Piyasa Kurulu Başkanlığı’na, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün oğlu İbrahim Ömer Gönül atandı. Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekilliği’ne kurul üyesi Mutalip Ünal, boşalan kurul üyeliğine ise Yusuf Sünbül getirildi.

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, kuruldaki görevinin dün itibariyle sonlanmış olduğunu açıklamıştı. Taşkesenlioğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

“17 Nisan 2018 tarihinde başlamış olduğum Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı görev süremi bugün itibariyle tamamlamış bulunuyorum. Geride bıraktığımız 4 yılda ekonomimizde sermaye piyasalarının payının artırılması, piyasalarımızın derinleştirilmesi, zenginleştirilmesi, yatırımcı haklarının gözetilmesi ve korunması için tüm gayretimizle çalışmanın verdiği iç huzuru taşıyorum.

Bizleri bu göreve layık görerek ülkemiz ekonomisine katkı sağlamamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, birlikte çalıştığımız tüm bakanlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Selam, dua ve saygılarımla."

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı’na atanan İbrahim Ömer Gönül, 1973 yılında Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi iktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi işletme bölümünde tamamladı. İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.’de başladı ve fon yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yaptı. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu görevine devam ederken bugün Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi.