Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık emekçilerinin izinleri hakkında Sağlık Bakanlığı'na bir yazı gönderdiğini bildirdi. Yazıda "İstifalar halen yasakken önceki normalleştirme sonrası alınan kararlarda emeklilik ve yıllık izin kullanımının yasaklandığına defalarca şahit olduk. Salgının üçüncü pikini yaşadığımız bu dönemde Bakanlığı yeniden böyle bir kararın altına imza atmaktan imtina etmeye davet ediyoruz" denildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, Eş Genel Başkan Hüsnü Yıldırım ve Genel Sekreter Pınar İçel'in imzasıyla Sağlık Bakanlığı'na sağlık emekçilerinin izinleri hakkında bir yazı gönderdiğini duyurdu. Sağlık emekçilerinin istifalarının halen yasak olduğuna değinilen yazıda Bakanlık, salgının üçüncü pikinin yaşandığı bu dönemde yeniden böyle kararların altına imza atmaktan imtina etmeye davet edildi.

SES Genel Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Covid-19 salgınıyla mücadelede toplumsal alanda alınması gereken önlemler ısrarla hayata geçirilmemekte, yurttaşlar ekonomik olarak desteklenmemekte, aşıya ulaşım hızı arttırılmamakta, bütün bunlara rağmen “normalleşme”ler ilan edilmeye devam edilmektedir. Her bir normalleşme adımı şu anda yaşadığımız gibi yeni bir dalgaya sebep olmakta, her bir dalga bir öncekinden daha büyük boyutlara ulaşmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın tüm bunlara karşı aldığı tek önlem bir yıldan uzun süredir aralıksız çalışmakta olan sağlık emekçilerini tamamen tüketecek kararlara imza atmaktır. İstifalar halen yasakken önceki normalleştirme sonrası alınan kararlarda emeklilik ve yıllık izin kullanımının yasaklandığına defalarca şahit olduk. Salgının üçüncü pikini yaşadığımız bu dönemde Bakanlığı yeniden böyle bir kararın altına imza atmaktan imtina etmeye, sağlık emekçilerini dinlenmeksizin ağır yük altında çalıştırmak yerine atama bekleyen binlerce sağlık emekçisinin kadrolu güvenceli atamasını yapmaya, hukuksuz şekilde işlerinden edilmiş sağlık emekçilerini işe iade etmeye davet ediyoruz."