İstanbul'un Şişli ilçesinde emniyet tarafından yapılan denetimler sırasında kaçan bir kişi, kısa süreli bir kovalamanın ardından yakalandı. Şüphelinin kaçarken yere attığı 155,13 gram bonzai diye tabir edilen uyuşturucu da ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 11 Nisan günü Şişli ilçesinde yapılan denetimler sırasında, Mecidiyeköy Meydan'daki uygulama noktasına yaklaşan bir kişi güvenlik görevlilerini fark ederek kaçmaya başladı. Yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından şüpheli E.Y, metro istasyonunda yakalandı. Şüphelinin kaçarken, cebinde bulunan poşet içerisindekileri yere döktüğü görüldü. Yapılan inceleme ve tartım sonucunda söz konusu maddenin 155,13 gram bonzai olduğu öğrenildi. Ayrıca şüphelinin sorgulamasında Maltepe ilçesinde gerçekleşen tehdit ve hakaret suçunun da faili olduğu tespit edildi.

Söz konusu kişiye 3 bin 469 lira idari para cezası kesilirken, emniyetteki işlemlerin ardından uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti suçundan adli makamlara sevk edildi. Adli makamlarca da şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.