İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Irmak Mahallesi’nde yaşayan 71 yaşındaki Ayşe Ertaç, 14 yıldır her gün iki minibüs değiştirip Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne gelerek kedilerin temizliğini ve bakımını yapıyor.

İzmir'de Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği başkanlığını 2 yıldır yürüten 71 yaşındaki Ayşe Ertaç, 2000 yılından bu yana sokak hayvanları için gönüllü olarak çalışıyor. Gaziemir Irmak Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Ertaç ilerleyen yaşına rağmen her gün iki minibüs değiştirerek Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne geliyor. Ertaç, 14 yıldır buradaki kedilerin ve temizliğinden beslenmelerine kadar her şeyi gönüllü olarak yapıyor.

"SOKAK HAYVANLARINA ADANMIŞ BİR ÖMÜR"

Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde sürekli mama olmasına rağmen, kediler de Ertaç'ın yolunu gözlüyor. Ertaç kendi elleriyle evinde yaptığı yiyeceklerden de hayvanlara veriyor. 2007 yılından bu yana Gaziemir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde 'Sokak hayvanlarının gönüllü annesi' olarak bilinen Ertaç, "Hayvanları çok seviyorum, onlar benim evlatlarım. Bu benim için mutluluk kaynağı. Bana huzur veriyor. Belediyemizin yeterli kaynağı ve personeli olmasına karşın ben yine de bu görevi yapıyorum. Sağ olsunlar, onlar da benim hayvanlarla buluşmamı engellemiyorlar, aksine çok güzel bir iş birliği içinde çalışıyoruz” dedi.

"BAŞKAN ARDA ONURLANDIRDI"

Zor durumdaki kedileri evinde de beslediğini belirten Ayşe Ertaç, kendisine çalışmalarından dolayı plaket veren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya da teşekkür etti. Ayşe Ertaç, “Yıl boyunca evime 100’den fazla hayvan girip çıkıyor. Bakımını yaptığım bu hayvanları sahiplendirerek yuva sahibi yapıyorum. Arda, sokak hayvanları için yürüttüğüm gönüllü çalışmadan dolayı beni plaket ile onurlandırdı. Neredeyse ağlayacaktım. Çok mutlu oldum" dedi.

"SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKALIM"

Ayşe Ertaç, yurttaşlara sokak hayvanlarına sahip çıkma çağrısı yaparak şunları söyledi:

“2004 yılında sokağa, ormanlık alana bırakılan hayvanları kurtarmak için Menderes Deliömerli Köyü’ndeki ormanlık bir alana Nebiha Deprem Şopengazi Barınağı’nı kendi ellerimizle inşa ettik. Barınak, o günden beri hayvanlarımıza yuva oluyor. Orada yardıma muhtaç can dostlarımızın bakımlarını üstleniyoruz. Bizim vatandaşlarımızdan tek beklentimiz sokak hayvanlarına sahip çıkmaları, onları korumaları ve sahiplenmeleri. Belediyemiz elindeki imkânları sonuna kadar kullanmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması ve belediyemize gönülden destek vermesi sokak canlarımız için çok önemli.”