Yargıtay’ın bozma kararının ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Soma katliamı davasında yarın karar günü. Mağdur ailelerin avukatlarından Sercan Aran, yargıya müdahale yapıldığı için “mahkemeden adalet beklemediklerini” söyledi.

2014 yılında 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamına ilişkin Yargıtay’ın bozma karanın ardından Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yarın karar günü. Mağdur ailelerin avukatlarından Sercan Aran, yerel mahkeme heyetinin değiştirilmesinden, Yargıtay aşamasına kadar, “davaya müdahale yapıldığını” belirtti.

Sanık Can Gürkan’ın “Sermaye sınıfına insanların bu kadar düşman olmaması gerekir, sıfır derecelerde burada duruşma bekliyorum” dediğini aktaran Aran, “İnsanlar maden ocağında öldürüldü, bunların hesabını bile veremedi” diye tepki gösterdi.

Aran, Gürkan’ın “Cezaevinde çürüyorum” dediğini söylerken de, “Her bir işçi için sadece 6 gün hapis yatıp, çıktı. Bunu çürüme olarak nitelendirdi” diye konuştu. Aran, yargıya müdahale yapıldığı için “mahkemeden adalet beklemediklerini” dile getirerek, “Bu inancımızı yeniden tesis edecek tek şey ancak adil, tarafsız ve bağımsız bir yargı oluşturulmalıdır. Bu olmadığı sürece 301 işçinin katillerinin gerçekten yargılanması ve hukuk önünde hesap vermesi olanaksız kalacak” dedi.