İstanbul'da "Tiktok" isimli sosyal medya uygulaması üzerinden yaptığı canlı yayında Hacer K’yı "Onu bulup yakacağım. Özgecan Aslan gibi olacak sonu" diyerek tehdit eden Azerbaycan uyruklu Samir Balakıshıyev, 'silahla tehdit' suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Samir Balakıshıyev ile mağdur Hacer K. ve sanık avukatları geldi.

Duruşmadaki savunmasına herkesten af dileyerek başlayan tutuklu sanık Balakıshıyev, "13 Şubat'ta Tiktok'tan canlı yayın yaparken, 'Esmer' isimli bir kişi konuk oldu. Onunla anlaşmalı kurgu düzenledik. Düzenlediğimiz kurgu sadece bir anlaşmadan ibaret. Tartışma yaparak, insanların ilgisini çekip, izleyici kitlesine sahip olmak istedim. Bu sırada canlı yayına Hacer isimli kadın konuk oldu. İstem dışı, anneme hakaret ettiğini duydum. Annemi trafik kazasında kaybetmiştim. Bunun üzerine kendisine şov ve korkutma amaçlı birtakım sözler söyledim. Kendisine tecavüz edip öldüreceğimi, sonunun Özgecan Aslan gibi olacağını, kafasını kestirip göle atacağımı söyledim. Bu sözleri söylerken elimde sahte bir kılıç vardı" dedi.

“BABAM KIZINCA HACER'DEN ÖZÜR DİLEDİM”

Babasının kendisine kızması üzerine canlı yayında özür dilediğini söyleyen sanık, “Babam kızınca Hacer ile canlı yayıp yapıp ondan özür diledim. Hacer bana 'Seni babanın hatrına kabul ediyorum, annenin öldüğünü bilmiyordum' dedi. Benden özür diledi. Ayrıca dediğim gibi ilk yaptığım videonun daha sonra kurgu olduğunu belirtir başka bir video paylaştım. Herkesten özür diliyorum. Beraatimi talep ediyorum. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

KILIÇLA TEHDİT ETTİ

Sanığın canlı yayında Türk-Kürt ayrımı yaptığını söyleyen şikayetçi Hacer K, "Kadınlara da küfür edince bunun üzerine sinirlenerek yorum yaptım ve sosyal medyadan ayrıldım. Daha sonra çevremdekiler sanığın bana söylediği sözleri ilettiler. Bu sözün her yerde paylaşıldığını söyleyip, ertesi gün polise haber verdiler. Sanığın bana tehditlerini polisler bana haber verdikten sonra izledim. Görüntülerde sanığın elinde kılıç vardı. Daha sonra sanığın babası bana ulaştı. Ben de babasının hatrına şikayetçi olmadım" diye konuştu. Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın sözleriyle tehdit suçunu, silahın korkutucu gücü ile işlediğinin anlaşıldığını belirterek, 'silahla tehdit' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mütalaanın ardından Hacer K, şikayetçi olmadığını söyledi. Hakim, davanın karara bağlanacağını söyleyerek sanığa son sözlerini sordu. Son sözü sorulan sanık, "Herkesten özür diliyorum" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Sanığı 'silahla tehdit' suçundan 2 yıl hapse mahkum eden mahkeme, ilk haksız hareketin kimin tarafından gerçekleştirildiği anlaşılamadığı gerekçesiyle cezayı bir yıl 3 aya indirdi. Mahkeme sanığın tahliyesine karar verdi.