İstanbul'da iki ayrı tarihi eser operasyonunda, eski çağlardan kalma 3 bin 540 antik para ele geçirilirken 3 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçu işleyenlere yönelik yürüttüğü çalışmalarda, antik paraların yasa dışı ticaretini yapan bir şebeke tespit etti. 

30 ve 31 Mart tarihlerinde Avcılar ve Fatih'te 2 ayrı adrese düzenlenen operasyonda, Doğu Roma İmparatorluğu ve Bizans medeniyetlerine ait 3 bin 540 sikke ele geçirildi. 

Yapılan araştırmalarda ele geçirilen sikkelerin sayı ve nitelik bakımından söz konusu medeniyetlerin çeşitli dönemlerinde günlük hayatta kullanılan madeni para, sikke olduğu, bazılarının ise döneminde daha az bulunan ve nitelik bakımından daha değerli olduğu düşünülen sikkeler olduğu belirtildi. 

Operasyon kapsamında yakalanan 3 şüpheli hakkında soruşturmanın sürdüğü, sikke ve diğer kültür varlıklarının İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü'ne teslim edileceği ögrenildi.