Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri bir helikopterin düşmesi sonucu biri korgeneral 11 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı şehit askerlerin kimliklerini açıkladı.Hayatını kaybeden askerler arasında, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere kalkış yapan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopterin kaza kırıma uğradığı, 11 asker şehit  oldu, 2 asker yaralandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti. Bakan Akar gece yaptığı açıklamada “İlk bilgilere ve görgü tanıkları ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir” dedi. 

ŞEHİT DÜŞEN 11 ASKERiİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanlığına göre şehit düşen 11 askerin kimlikmleri şöyle:

-Korgeneral Osman Erbaş

-Jandarma İstihbarat Kurmay Albay Şentürk Aydınyer

-Kurmay Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş

-Yüzbaşı Salih Sarıoğlu 

-Kurmay Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal

-Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir

,Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu

-Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz

-Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek

-Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül

-Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci

ERDOĞAN'DAN ŞEHİT GENERAL ERBAŞ'IN OĞLUNA BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaza sonrası Milli Savunma Bakanı Akar’dan bilgi aldı ve taziyelerini iletti. Erdoğan, şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile de telefonda görüştü ve Korgeneral Erbaş’ın elim kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Erdoğan şehit komutana Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Erdoğan yayımladığı başsağlığı mesajında da "Bingöl’den Tatvan’a gitmekte olan askeri helikopterin Bitlis’te elim bir kazaya uğrayarak düşmesi sonucu 11 vatan evladımız şehit oldu. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve aziz milletimizin başı sağolsun" dedi.